Közlemény

hivatalTisztelt Lovasberényi Lakosok!

A mai napon (2020. március 14-én) rendkívüli megbeszélést tartottunk, amelyen részt vettek a képviselő-testület tagjai, a polgármesteri hivatal kijelölt munkatársai, valamint a Csicsergő Óvoda vezetője.

Az országos helyzettel mindannyian tisztában vagyunk és tudjuk, hogy egyénileg is milyen sokat tehetünk azért, hogy a járvány terjedését lassítsuk, illetve megakadályozzuk. Összefogásra és fegyelmezett viselkedésre van szükség, felelősek vagyunk egymásért, gyermekeinkért, szüleinkért és magunkért.

A képviselő-testület tagjaival történő egyeztetést követően az alábbi intézkedéseket foganatosítom a közösség védelme érdekében.

A Lovasberényi Csicsergő Óvoda és Konyha az ellentétes tartalmú jogszabály hatálybalépéséig csökkentett létszámmal ugyan, de működik. Az intézmény vezetőjét megkértem a szülőkkel történő kapcsolatfelvételre és a szükséges igények felmérésére. Kérem, hogy ahol megoldható, tartsák otthon gyermekeiket! Azért nem döntöttem a teljes bezárás mellett, mert a csökkentett létszám és a bevezetett új higiéniás szabályok alkalmazásával alacsonyabb a fertőzésveszély, valamint az egészségügyben, a közellátásban és a rendvédelemben dolgozó szülők nem biztos, hogy otthon tudnak maradni, hiszen a munkájukra nagy szükség van az országos helyzet kezelésében. Ahol a gyermek felügyelete megoldott, viszont az étkeztetése nem, ott biztosítani tudjuk az élelmezést.

A konyha továbbra is üzemel, viszont annak egész területét lezárom, az ott dolgozókon kívül senki nem léphet be! Ennek következtében a szociális étkeztetésben részesülők részére a rendkívüli állapot ideje alatt ingyenesen kiszállítjuk az ételt. Az idős emberek védelme érdekében egyszer használatos ételes dobozokat állítottunk rendszerbe, így a saját éthordókra a következő időszakban nem lesz szükség.

A 70 év feletti polgárokat személyesen felkeresi az erre a feladatra kijelölt képviselő-testületi tag, valamint a polgármesteri hivatal szociális előadója.  Szeretnénk felajánlani a segítségünket és a témában tájékoztatást adni. A látogatás során az egészségügyi előírásokat a kollégák szigorúan betartják. A feladatok zavartalan elvégzése érdekében felvettük a kapcsolatot a helyi Katolikus Karitásszal is.

A Róna József Művelődési Ház határozatlan időre bezár. A hét folyamán egyetlen ügyeleti napon, kizárólag a könyvtár, könyvkölcsönzés és visszahozatal céljából tart nyitva.

Ügyeleti nyitva tartás: keddenként  8-12-ig valamint 14-18-ig.

A művelődési házban tartott szakköreinket is szüneteltetjük.

Szünetelnek a labdarúgó edzések is, a mérkőzésekről a későbbiekben az MLSZ dönt. A sportcsarnokban a kis létszámú tollas- és pingpong edzések megtartásáról egyéni felelősség alapján a résztvevők döntenek.

A jelen állapot egy teljesen új élethelyzetet idézett elő, amelyben minden eltér a megszokottól, de most ehhez kell alkalmazkodnunk és segítséget nyújtanunk egymásnak!

Südi Mihály
polgármester

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 159 vendég és 0 tag böngészi