2015. május 1. Baráti találkozó

baratMájus 1-én délután 3 órakor egy régóta tervezett rendezvényre került sor a Sportcsarnokban. Ezúttal azonban sem ott, sem a focipályán nem pattogott a labda.

Azért jöttek össze közel hatvanan, hogy a lovasberényi labdarúgás elmúlt évtizedeire emlékezzenek, "fehér asztal" mellett, borozgatva, felelevenítve a régi emlékeiket. Volt sportolók és sportvezetők mellett örömmel találkoztunk régi, kedves szurkolókkal, családtagokkal is.

A polgármester, majd a sportköri elnök üdvözlő beszéde (és utóbbinak a mostani időszakra vonatkozó helyzetértékelése) után jelen sorok írója köszöntötte a megjelenteket, valamint az ötletgazdát, Németh Jánost, a Videoton SC 70. születésnapját idén januárban ünneplő, de jelenleg is aktív technikai vezetőjét,  aki Lovasberényben hosszú ideig volt a helyi sportélet aktív szereplője. 1956-tól a "szamárlétrát" végigjárva előbb játékosként, majd sportvezetőként (edzőként, sportköri elnökként) töltött el egyesületünkben hosszú évtizedeket. A legnagyobb (edzői) sikere minden bizonnyal az 1971/1972-es MNK menetelés volt, amikor a MÁV Előre legyőzését követően csapatunk megyei döntőt játszott az NB II akkori listavezetőjével, a Dunaújvárosi Kohásszal. Persze szívesen emlékezhet a későbbi remek ificsapatára is, amelyben sokan voltak, akik később - már Bori Lajos edzősége idején - a megyei I. osztályban értek el nagyszerű eredményeket. Az örökifjú Németh János (aki mind a mai napig mindenkinek inkább Blazsek) meleg szavakkal  beszélt azokról a játékosokról és vezetőkről, akikkel az 50-es, 60-as években együtt öregbítették településünk hírnevét. Kérésére megemlékeztünk azokról a sporttársainkról, akik sajnos már nem lehettek közöttünk. Mesélt a Lovasberényből történő távozását követő évekről, az akkor NB I-es MÁV Előrénél edzőként és sportvezetőként eltöltött évekről, majd a (nevét ugyan többször is változtató, de nekünk mindig csak) Videotonnál történt alkalmazásáról. Az elmondottakat jól egészítette ki az emeleti közlekedőben elhelyezett pár tabló, a rajtuk lévő fényképekkel. De nem csak ezeket a képeket, hanem a sportegyesület korábbi kiállításából még mindig látható okleveleket, csapatképeket is sokan nézegették, s bizony, néha-néha egy-egy személy felismerése komoly fejtörést okozott többünknek (a Lovasberény-Ferencváros öregfiúk beharangozó plakátja pedig megoldhatatlan feladat elé állított bennünket azzal kapcsolatban, hogy melyik évben volt ez a mérkőzés).

Persze szóba kerültek a Blazsek távozását követő évek is, hiszen a jelenlévők többsége a már említett, a megyei I. osztályban szereplő csapatról már nem csak mások elmondásából tudhat, hanem saját élményei is vannak arról. Blazsek edzőként lőtt csákvári góljáról, vagy kapusunk, Pálinkás "Matyi" Perkátának a saját térfelünkről szerzett találatáról, a Magyar Kupában történő "menetelésekről (az országos főtáblán a Csepel, majd később a Vác elleni mérkőzésekről), vagy éppen a megyei I. osztályba jutást eredményező osztályozó történéseiről beszélgetve nagyon gyorsan repült az idő, hamar este lett.

Abban mindenesetre megegyeztünk, hogy ez az alkalom hagyományt teremthet, szeretnénk 1 év múlva azt megismételni. Már most kérjük az érintetteket, hogy akik valamilyen ok miatt távol maradtak, jövőre, május 1-én legyenek közöttünk. A találkozón készült képekből egy válogatás lejjebb látható, de kérésre szívesen küldök  azoknak, akik megkeresnek.

Róth Tibor

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 63 vendég és 0 tag böngészi