ÉKDU 6

Észak- és Közép-Dunántúli szennyvíz-elvezetési és- kezelési fejlesztés 6. (ÉKDU 6.)

Üdvözöljük a " Észak- és Közép-Dunántúli szennyvíz-elvezetési és- kezelési fejlesztés 6. (ÉKDU 6.)” című projekt oldalán. Honlapunkon aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

PROJEKTINFORMÁCIÓK


Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.
Támogatási összege: 6 986 720 445 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 87,752308 %
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00085
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.10.02.

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Lovasberény település. A projekt a hatályos 25/2002. (II.27.) Korm.rendelet 4. sz.táblázatában szerepel az alábbiak szerint: új szennyvíztisztító telep építése és csatornahálózat bővítése. A projekt műszaki tartalma a rendelet szerinti szennyvíz-agglomerációs besorolást követi. A projekt célja egy új és korszerű szennyvíztisztító telep, valamint szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és a hálózatra történő rákötés lehetőségének biztosítása a település teljes lakossága részére. A szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökkentése és egészségesebb lakókörnyezet valósulhat meg. A projekt megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez.

Fejlesztési célok:

A Fejér megyei Lovasberény településen jelenleg a keletkező kommunális szennyvíz elvezetése nem megoldott. A keletkező szennyvizeket a lakosság zárt és szikkasztó rendszerű szennyvíztárolókban gyűjti. A tárolók ürítése és elszállítása szippantó kocsikkal történik. A települési folyékony hulladék részben a környező szennyvíztisztító telepeken, részben ismeretlen helyen ellenőrizetlenül kerül elhelyezésre. Magyarország egyik kiemelt vízminőségi feladata a Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és Tisztítási Program megvalósítása. Jelen projekt a Lovasberényi szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvíztisztításnak megoldására jött létre, hiszen a fejlesztés szükségessége és gazdaságossága indokolható, a szennyvízelvezetés és tisztítás lehetőségének megteremtése elengedhetetlen. A Velencei-tó vízgyűjtő területén elhelyezkedő település szennyvíz terhelésének csökkentésével a tó vízminősége is javul. A meglévő szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése és korszerűsítése keretén belül a tisztítási (biológiai) kapacitás 2650 (LE) és a tervezett hidraulikai kapacitás 300 (m3/nap) lesz. A csatornahálózat fejlesztés az alábbiakat foglalja magába:
  • 1 132 db házi bekötés,
  • 15 466 m gravitációs gerincvezeték,
  • 5 274 m nyomóvezeték,
  • 4 db új építésű közterületi átemelő,
  • 2 db házi átemelő építése.

ESEMÉNYEK

Sajtónyilvános Nyitórendezvény

Időpont: 2019. február 13. 12.30
Helyszín: Róna József Művelődési Ház és Könyvtár 8093 Lovasberény, Rákóczi Ferenc u.1.
Az esemény meghívója >

Lakossági fórum

Időpont: 2019. február 13. 16.00
Helyszín: Róna József Művelődési Ház és Könyvtár 8093 Lovasberény, Rákóczi Ferenc u.1.
Az esemény meghívója >
×

KEHOP-2.2.2-15-2016-00085