Faluvédő Polgári Kör

 

falukorA Lovasberényi Faluvédő Polgári Kört, röviden Falukört, 1993. április 3-án alapította meg 33 falujáért tenni akaró lovasberényi fiatal. A szervezet alapító elnöke Dr. Závotka Zsolt. Egyesületünk célja a község hagyományainak felkutatása, ápolása, természeti és épített értékeinek védelme, a közélet élénkítése. Tagjai vagyunk a Város- és Faluvédők Országos Szövetségének (1993) és a Civil Szervezetek Fejér Megyei Szövetségének (2003).

 
Megalakulásunk óta évenként egyre nagyobb sikerrel rendezzük meg a szüreti mulatságot, falumajálisok alkalmával májusfát állítunk. Mind tagjaink, mind a falubeliek számára szórakoztató és kulturális rendezvényeket, hagyományőrző foglalkozásokat, színházlátogatásokat, vetélkedőket, Családi Mikulás délutánt, kézműves kiállításokat szervezünk, testvérgyülekezeti csoportok fogadását bonyolítjuk.
 
1997-ben községi összefogással szervezésünkben épült meg a Játszóudvar a Községi Könyvtár udvarán (Rákóczi u.15.). A különböző faragott hinták mellett a várszerű mászóka, szalonnasütő és mini kosárpálya biztosítja a változatos szórakozási lehetőséget a téren.
 
1995 óta helyi gyűjtésű néprajzi tárgyakból, bútorokból berendezett Faluházat tartunk fenn.
 
 

sztp

E-ügyintézés

eugyintezes

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 181 vendég és 0 tag böngészi