Lovasberény Községi Polgárőrség Érték és Vagyonvédelmi Egyesület

 
Egyesületünk 1993. augusztusában alakult a község lakóinak szerveződése folyamán. Az Egyesület alapításának a célja, az alapító tagok szándéka megegyezett az Országos Polgárőr Szövetség céljaival. Az alapítók célja, amely a szervezet alapszabályának fő szempontjává is vált, Lovasberény közbiztonságának javítása, az élet és vagyonbiztonság növelése, a község lakosságának biztonságérzetének növelése. Ennek érdekében alakult az egyesület 52 fővel. Az egyesület megalakulását követően mutatkozott meg ennek jelentősége — a tagok önként vállalt szolgálata, szabadidejük egy részének felajánlása a község érdekében — mivel a statisztikák alapján láthatóvá vált, hogy községünk bűnügyi fertőzöttsége jelentősen csökkent.

Ez a nem látványos, de a község lakói számára megnyugtató bűnmegelőző tevékenység a község területén és a hozzá tartozó üdülőövezet területén végzett járőr és figyelőszolgálat ellátása, amely elősegíti a közbiztonság javítását, segített abban, hogy jelentősebb taglétszám csökkenés után mind több új tag jelentkezik. Jelenlegi taglétszámunk 43 fő. Egyesületünk működésének jelentős részét az Önkormányzat biztosítja, valamint az adó 1%-ából felajánlott összeg. Kisebb részét egyéni támogatásként kapjuk.

Fő tevékenységi körön kívül a következő feladatokat látja el az egyesület: rendezvények biztosítása, drogmegelőzési előadások az általános iskolában, közlekedési ismeretek oktatása az iskolában és óvodában.
A község sport és kulturális tevékenységében az egyesület tagjai aktív szerepet vállalnak.
Rendszeres résztvevője az egyesület a polgárőrség megyei-, és országos találkozóinak.
Az egyesület 2004-ben megszervezte és megrendezte a megyei polgárőr teremlabdarúgó tornát, mely rendezését a következő években is vállalta a tagság. Az egyesület csapata rendszeresen szerepel labdarúgótornákon.
Az egyesület megkapta a 2005. évi megyei polgárőr találkozó rendezésének jogát. A június elejére tervezett egész napos rendezvényen a polgárőröknek és családtagjaiknak szeretnénk tartalmas és szórakoztató programokat szervezni.

Elnök: Sinka István
Lovasberény, Széchenyi u. 107.
Telefon: 06/20/96-68-765

Bankszámlaszám: OTP 11736116-20124960
Elkülönített számlaszám /Polgárőr találkozó/: OTP 11736006-20365985
Adószám: 18481439-1-07
Levélcím: Polgárőrség, 8093 Lovasberény, Kossuth u. 62.
Telefon: 06/20/96-68-765
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">

sztp

E-ügyintézés

eugyintezes

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 173 vendég és 0 tag böngészi